Ghí 600g

Ghí neobsahuje

laktozu ani oxidovaný cholesterol.

Ghí obsahuje

beta karoten a vitamíny A, D, E a K.

Ghí je základ indického vaření jako olivový olej v italské kuchyni. Je také užívaný nejlepšími francouzskými kuchaři. Má velmi vysoký bod zápalnosti, a proto během vaření či smažení nekouří. Dobře se pojí se širokou škálou koření, a má vynikající vůni a ořechovou chuť. Žádný olej na vaření se nemůže rovnat ghí pro jeho příjemnou příchuť a schopnost strávení. Můžeme ho použít všude tam, kde ostatní tuky - tedy k pečení, smažení, dušení zeleniny, zjemnění pokrmů, nebo jako přísadu do různých sladkých moučníků. Potírají se jím čapáty i jiné indické placky. Sladkosti z ghí dlouho vydrží, jsou dobře stravitelné a přinášejí mnoho energie. Ghí je tradičně udržované mnoho měsíců bez chlazení. Vydrží téměř neomezeně dlouhou dobu bez jakýchkoliv konzervačních látek. Máslo nakonec zežlukne, je-li skladováno při pokojové teplotě, ghí nikoli. Je to vlhkost v másle, která podporuje rozklad. Jelikož je ghí prosté vlhkosti, žádný takový problém nemá. Pouze tak si udrží svou originální čerstvost a chuť. Mimo jiné je to tedy i praktický způsob jak uchovat máslo.

Velikost: 600 ml
Složení: přečištěné máslo

330,00 Kč
nezahrnuje cenu dopravy